Rejs sikkert

Rejseforsikring | Tre essentielle forhold, du skal have styr på, inden du rejser

Rejseforsikring

Der er intet værre end at gå rundt om sig selv i cirkler med fornemmelsen af, at man er ved at glemme noget – men uden at være helt sikker på hvad. Endnu værre er det, når det så viser sig – efter flyet er lettet – at man ikke havde krydset de mest vitale ting af tjeklisten, inden man rejste. For det kan nemlig have store konsekvenser, hvis ikke der er styr på papirer, vacciner og forsikringer inden afrejse.

Dette blogindlæg fungerer som den nødvendige pakkeliste: den indeholder hverken solcreme eller guidebog, men i stedet de mest fundamentale ting, der ikke kan undværes i kufferten.

Forsikringer

Du kan aldrig forudse et uheld. Selvom du virker urørlig, er det desværre ikke tilfældet – sygdom og ulykker kan også ramme dig. Rejs derfor aldrig uden at have tegnet en rejseforsikring. En billig rejseforsikring sikrer dig den nødvendige hjælp, hvis du får brug for den, ligesom den garanterer, at du kan få hjemtransport om nødvendigt.

Læs alt om rejseforsikringer på informeo.

Du vælger selv tillægsforsikringer. Omfanget af din rejseforsikring er op til dig selv, men du bør altid, i en eller anden form, være forsikret, når du begiver dig ud for den danske sundhedssystems trygge rammer.

Når du overvejer forsikringer i forhold til din rejse, kan du også betænke om en afbestillingsforsikring vil vise sig fordelagtig. Hvis du aldrig når til lufthavnen på grund af sygdom eller akutte, private situationer, vil det være ærgerligt ikke at få sine penge erstattet.

Papirer

Der må ydes, før der kan nydes. Ferie er til for afslapning, udfoldelse og oplevelser – men ferieroen i sind og sjæl opnås aldrig, hvis ikke der er helt styr på alle papirer. For at få ro i maven før afrejse, i lufthavnen og på turen, skal du være fuldt informeret om, hvilke rejsedokumenter du skal medbringe, samt hvordan disse skaffes.

Du kommer ikke langt uden for landets grænser uden et gyldigt pas. Derfor bør du, en rum tid forinden du rejser, tjekke at passet er fuldt fungerende. Langt de fleste lander kræver, at dit pas er gyldigt seks måneder frem efter din ankomst i landet. Derfor duer det ikke at rejse med et pas, der snart udløber.

Inden du rejser, er det også nødvendigt, at du undersøge om visum er nødvendigt for at entrere din rejsedestination. Langt de fleste lande udenfor EU kræver, at du har søgt visum forinden ankomst. Det kan tage alt mellem et par dage til flere uger at få rejsetilladelse ind i et land i form af et visum – vær derfor altid i god tid, når du ansøger. 

Vaccinationer

Hvis det er længe siden, eller du aldrig har rejst udenfor Europa før, anbefales du på det stærkeste at vaccinere dig mod infektionssygdomme, inden du rejser. Det meste af verden, foruden Nordamerika og få andre regioner, kræver, at du er vaccineret på en eller anden vis.

Din læge er den bedste til at rådgive dig om, hvilke vaccinationer, der er nødvendige, inden du rejser til din givne destination. Hvis du skal udenfor Europa, bør du derfor opsøge denne, inden du rejser – om ikke andet så for at være på den sikre side.

Udover vaccinationer kan andre medikamenter også være fornødne på din rejse. Malaria-medicin og yoghurtpiller kan være uundværlige i tasken, mens vabelplaster, myggespray og solcreme ligeledes kan være yderst belejlige life-savers på din ferie.