Italien

Oplev Firenze

Firenze

Firenze er koncentratet af den italienske personlighed i form af byens overdådige skatkammer af kunst, kultur og renæssance-prægede charme. At bevæge sig rundt i byen er som at tage sine sanser i motionscenter; alt kræver at blive bemærket, set, duftet, rørt ved og smagt.

Krop og sjæl har altså godt af kærlig, italiensk aroma. Derfor bør du unde dig selv og én, du holder af, en tur til den toscanske perle. Hvis ikke du er overbevist nu, er du det efter at have læst denne lille bid af Firenze på skrift færdig.

Antik kunst 

Moderne kunst er et fremmedord i Firenze. Selvom det frastøder nogle, vil de fleste finde det øgede fokus på kunstens ophav interessant. Byens museer emmer af antikke skulpturer, romantiske værker og storslået arkitektur. Alt har historisk relevans, noget er samfundskritisk, mens andet er en gave for øjet. Ligegyldigt hvor du ender med at betale din entre, vil du opleve at blive inspireret, klogere eller mere eftertænksom.

Italiensk gastronomi

Selvom en spaghetti bolognese serveret på en onsdag med revet parmesanost fra pose kan være helt fantastisk, kan den på ingen måde hamle op med selvsamme, dog vældigt opgraderede, rets smag, når den er kokkeret af en italiensk mamma og serveret med et varmt smil i en sidegade i Firenze.

I Firenze finder du is, kaffe, vin og lune, italienske delikatesser i verdensklasse. På hvert gadehjørne gemmer der sig en kulinarisk oplevelse, som du længe vil længes efter, når du er vendt hjem til de danske leverpostejsmadder.

Moderne shopping

Centreret omkring Via Tornabuoni finder du alle de store modehuse. De mest ansete og berømte florentinske huse er Pucci, Gucci og Salvatore Ferragamo, der alle tre har yndefulde butikker placeret i Firenze. Desuden kan du også opleve historien bag ét af brandsne i Guccis museum beliggende ved siden af modehusets butik.

Udover de eksklusive mærker byder byen også på flotte vintagebutikker såsom Boutique Nardine. Selvfølgelig er det også muligt at finde en række highstreet-butikker i byen, så enhver kan have en lækker rejsegave med hjem i kufferten – uanset økonomisk rådighed.

Bydele med personlighed

Firenze byder på flere bydele, der får dig til at vende tilbage til byen for at genopleve dens alsidige og personlige kvarterer. I den østlige bymidte finder du den uhyggeligt smukke, gotiske kirke Chiesa di Santa Croce, hvori Galilei og Michelangelo ligger begravet.

I området ligger det atmosfæriske kvarter Sant’Ambrogio. Her er der et antikt loppemarked med utallige, unikke fund. Stedet siges at emme af lokal idyl med madmarkeder og venlige italienere. Du kan også prøve et stemningsfuld mini-cruise på Arno-floden.

I det afslappede Oltrarno-kvarter kan du roligt slentre mellem små værksteder, hvor lokale håndværkere gør deres kram, imens du er velkommen til at kigge forbi.

Find den rigtige feriebolig i Firenze.

Overbevist? Hvis ikke kan du altid se denne video fra FDM som giver en introduktion til Firenze