Fly

Flybillet | Fantastisk ferie på budget

Flybillet

Alle elsker ferie. For at finde energien i en stresset hverdag er det vigtigt at have noget at se frem til – ligesom det kan være nødvendigt med et åndehul fra tid til anden. Ferietiden bliver derfor af mange brugt på at slappe af i nye omgivelser på rejser ud i verden.

Selvom kontoen ikke viser alt for store tal, kan du stadig godt have en kæmpe længsel efter at opleve noget andet end dine faste rammer i din ferie. Det behøves ikke at være umuligt at rejse ud, selvom pengene ikke er mange – denne artikel fortæller hvordan.

Sådan finder du den billige billet

For at komme under fremmede himmelstrøg, vælger de fleste en tur med flyveren. Det går hurtigere at flyve helt til Athen, end det tager at komme fra Københavns Hovedbanegård til Thisted station. Derfor er en billig flybillet belejligt, når du vil lidt længere væk. Udover at bruge den rette søgemaskine, kan du også have et par andre tricks i ærmet, der måske kan hjælpe dig til en lav pris.

Hvis du er under 26 år gammel bør du tjekke, om du kan finde et flyselskab, som flyver til din ønskede destination og tilbyder ungdomstilbud. Nogle flyselskaber har gode tilbud gemt til de yngre passagerer – men ofte er de godt gemt på hjemmesiderne, og du må derfor på en smule detektivarbejde for at snuse dig frem til dem.

Om det er en skrøne eller ej er en smule usikkert: I hvert fald siges det, at flybilletter er billigst tirsdag eftermiddag. Billetterne sættes ned mandag, og derfor er tirsdag eftermiddag det tidspunkt, hvor nogle mener, at priserne må være billigst.

Sådan sover du billigt

Femstjernet hotel er nok ikke en mulighed, hvis du ønsker at rejse på et budget. Derfor er det nødvendigt at undersøge hvilke alternativer, der kan sikre dig en komfortabel seng at sove i til en god pris.

Hostels, Airbnbs og private Bed and Breakfasts er fine bud på billige overnatninger nærmest overalt i verden. Er du interesseret i nye oplevelser i fremmede egne på det laveste budget, er WorkAway måske den optimale rejsevej for dig. Gennem det online netværk bliver der tilbudt arbejde til gengæld for kost og logi. Hvis du er frisk på at arbejde og opleve en anden kultur helt tæt på, er dette givetvis den bedste ferie for dig.

Sådan bliver du mæt billigt

Bor du på et Airbnb, har du med stor sandsynlighed adgang til et køkken og dermed mulighed for at lave din egen mad. Det er oftest billigere at indkøbe og tilberede maden selv – dog er det for de fleste ikke helt lige så afslappende. Du kan derfor også bruge din online søgemaskine til at finde billige spisesteder omkring din destination. Hvis du undersøger området grundigt, er der med sikkerhed mulighed for at spise velsmagende mad til små penge, lige der hvor du befinder dig.

Et andet godt trick er at købe snacks eller frokost og have med sig. Når den lille sult melder sig, kan det være en life-saver med et æble i tasken. Således skal du ikke betale restaurantpriser for hvert måltid og mellemmåltid. I stedet kan du spare de ekstra penge og bruge dem på at vælge særligt lækre måltider, når du spiser ude.