Afbudsrejser

Afbudsrejser | At rejse – billigt – er at leve

Afbudsrejser

Hverdagen kan være stressende, ensformig og kedelig. Danmark kan være kold, regnfuld og grå. Derfor vælgere mange at bruge deres ferieuger udenfor de danske grænser. Danskere rejser efter det anderledes klima, afslapningen, kulturen og oplevelserne væk fra hverdagen.

Selvom du ikke selv har lommen fuld af guld, skal du ikke snydes for rejseminderne. Det behøver nemlig ikke at koste en bondegård at være på ferie, hvis blot du er bevidst om at booke den økonomiske rejse – det hjælper denne artikel dig med.

Afbudsrejser giver dig hele oplevelsen

Blot fordi din pung ikke er tung nok til at finansiere en tur på første klasse, betyder det ikke, at du behøver at undlade at tage på ferie – eller at du skal gå på kompromis med kvaliteten af din tur. Afbudsrejser giver dig mulighed for at tage på en komplet tur til billigere penge. Til gengæld for den lave pris, bliver du blot nødt til at være fleksibel med rejsetiderne, da de er forudbestemt.

Om du skal på solferie eller skitur, så er der med sikkerhed en afbudsrejse på markedet, der opfylder dine ønsker. Afbudsrejser er et bredt koncept på tværs af rejsebureauer, og derfor kan du opleve at være heldig og finde ud af, at netop din drømmerejse er blevet afbestilt af nogle andre – og at rejsen således er ledig til, at du kan begive dig afsted i stedet for rejsens første køber.

Købesnuhed kan betale sig

Flyselskaberne reklamerer sjældent med muligheden for at komme billigere afsted på for eksempel ungdomsbillet eller en såkaldt sportsbillet. Derfor er mange uvidende om den potentielle rabat, de kan opnå.

Hvis du er medlem af Dansk Idrætsforbund eller en anden sportsklub, har du dog, som oftest, mulighed for at købe en sportsbillet hos flyselskaberne. Dette giver dig langt flere rettigheder som for eksempel muligheden for at medbringe mere baggage, muligheden for at ændre datoen for din tur, såvel som det kan sikre dig gratis afbestilling. Alt dette er fordele, der hører til en sportsbillet, og som du med en almindelig billet skal betale gebyr for.

Nogle flyselskaber sælger også ungdomsbilletter til unge under 26 år, som gerne er noget billigere end en almindelig voksenbillet. Denne mulighed er ofte gemt godt på deres hjemmeside, så de er umiddelbart svære at finde – men hvis du leder grundigt nok, er der altså guld i form af billigere billetter at finde.

Rejs alternativt

Hvis du drømmer om at rejse, men du ikke har pengene til den store ferie, der indebærer en række af anseelige udgifter, bør du undersøge mulighederne for at rejse på en smule alternativ vis.

Ingen dikterer, at du skal sove på et fint hotel. Undersøg mulighederne for Airbnb, houseswap eller exchange-projekter på din destination. Derudover kan du også benytte dig af alternative transportmuligheder – ofte er bus, tog eller køreture gennem apps som GoMore billigere end fly.